Checkpoint


Het Checkpoint aan de Larixstraat 2 te Leeuwarden is het projectbureau van Lifemaster waar innovatieve, culturele en creatieve werk- en ervaringsprojecten worden ontwikkeld en vormgegeven. Onze focus ligt bij kwaliteit en continuïteit in het kader van netwerkvorming, cultuursensitiviteit, acquisitie en relatiebeheer. In januari 2023 zijn we gestart met een pilot Zorgatelier (individuele instroomprogramma’s) en een pilot Werkatelier (individuele uitstroomprogramma’s) in het kader van (re-)integratie naar school of werk.

Het Checkpoint functioneert daarnaast als sociaal uitzend- en stagebureau in de breedste zin van het woord; denk aan re-integratie, participatie en vrijwilligerswerk, maar ook aan workshops, trainingen, werkstages, ervaringsplekken en inburgering. Voor deelnemers biedt dit optimale kansen als het gaat om (loopbaan)begeleiding, bemiddeling en plaatsing richting door- en uitstroomroutes naar reguliere werkplekken, zowel intern als extern. Op deze pagina een foto-impressie van activiteiten via deze setting: groenonderhoud voor de Gemeente in de wijk Heechterp-Schieringen, zeep maken voor de Vintageshop van Lifemaster, onderhoud van de Volkstuin van Lifemaster en een geweldige sessie Actionpainting. Het afgelopen jaar zijn daar het project Soup2go voor de Plataanschool en additionele (klus)werkzaamheden voor B&B/Boerderij Barrahus bijgekomen. 

In samenwerking met het Meetingpoint wordt daarnaast door deelnemers hard gewerkt aan productielijnen voor een duurzaam Shop in Shop-project met OSG Piter Jelles op de Recycle Boulevard van Estafette/Omrin in Leeuwarden. Lampen en serviesgoed worden uit de afvalstroom gered en gepimpt voor hergebruik en verkoop. Duurzaamheid is voor Lifemaster tijdens alle in- en externe projecten kernwoord en kernwaarde. Wij werken met project-opdrachten vanuit (locaties van) Lifemaster zelf, maar ook vanuit de wijk en in samenwerking met andere instellingen. Dit alles zorgt voor werkplezier, motivatie, inspiratie, samenwerking, overleg, ontmoeten, meedoen, succesbeleving, nieuwe vaardigheden en ervaringen en vooral…jezelf steeds weer overtreffen.

De locatie Checkpoint dient als ontvangstruimte voor overleg en als doorlopende expositieplek voor zowel vintagekunst uit de Vintageshop van Lifemaster als voor prachtig werk van deelnemers van het Meetingpoint. De Zorgadministratie van Lifemaster maakt gebruik van het kantoor op deze setting. Kom gerust eens binnenlopen voor informatie of inspiratie.

 

CONTACT OPNEMEN