Checkpoint


Het Checkpoint aan de Larixstraat 2 te Leeuwarden is het projectbureau van Lifemaster waar culturele en creatieve werk- en ervaringsprojecten worden ontwikkeld en vormgegeven. Onze focus ligt op kwaliteit en continuĂŻteit in het kader van netwerkvorming, cultuursensitiviteit, acquisitie en relatiebeheer. In januari 2023 gaan we starten met zorgateliers voor jeugd en werkateliers voor jongeren in het kader van re-integratie naar school of werk.

Het Checkpoint functioneert daarnaast als sociaal uitzendbureau in de breedste zin van het woord, denk aan re-integratie, participatie en vrijwilligerswerk, maar ook aan werkstages, ervaringsplekken en inburgering. Voor onze deelnemers biedt dit optimale kansen als het gaat om (loopbaan)begeleiding, arbeidsbemiddeling en plaatsing richting door- en uitstroomroutes naar werk en/of arbeid, zowel intern als extern. Hieronder een impressie van de setting zelf en de eerste projecten: groenonderhoud in de wijk, zeep maken voor de vintageshop, de volkstuin onderhouden, druktechnieken oefenen en een geweldige sessie actionpainting.

In samenwerking met het Meetingpoint wordt door deelnemers van het Checkpoint hard gewerkt aan diverse productielijnen voor de Recycleboulevard van Estafette/Omrin in Leeuwarden. Lampen en serviesgoed worden door ons uit de afvalstroom gered en gepimpt voor hergebruik en verkoop. Duurzaamheid is voor het Checkpoint en alle in- en externe projecten kernwoord en kernwaarde. Wij werken met projectopdrachten vanuit (locaties van) Lifemaster zelf, maar ook vanuit de wijk en in samenwerking met andere instellingen. Dit alles met elkaar zorgt voor veel werkplezier, motivatie, inspiratie, samenwerking, overleg, ontmoeten, meedoen, succesbeleving en het opdoen van nieuwe vaardigheden en ervaringen en vooral…jezelf steeds weer overtreffen.