Locaties


Lifemaster ontwikkelt per locatie projecten op maat en zorgt voor professionele uitvoering. Het betreft projecten, routes en trainingen gericht op o.a. persoonlijke ontwikkeling, (thuis)ondersteuning, sociale activering, educatie, participatie en re-integratie. De sfeer en de setting(en) zijn per locatie verschillend.

Het Meetingpoint is de grootste locatie waar in groepen gewerkt wordt in een werkplekstructuur met settings als keuken/horeca, werkplaats/techniek, atelier/creativiteit en tuin/groenonderhoud. Hier is sprake van samenwerking, dialoog, ontmoeting en interactie.

Het Macthpoint is een zeer rustige en besloten setting waar geconcentreerd kan worden gewerkt aan persoonlijke doelen. Hier vind je studiebegeleiding en educatieve routes, maar ook coaching, trainingen en creatieve expressie- en therapie.

Op de locatie Vintageshop 2Thepoint wordt gericht gewerkt aan sociale vaardigheden en werkhoudingsaspecten, maar ook aan specifieke (creatieve) vak-en arbeidsvaardigheden.

De locatie Checkpoint dient als setting voor wisselende projecten die met en door deelnemers van Lifemaster worden ontwikkeld en uitgevoerd. Als ‘leverancier’, maar ook als partner of ontwikkelaar voor derden zetten wij graag onze kwaliteiten in om maatwerk te leveren. We gebruiken creativiteit om processen op gang te brengen en tot oplossingen te komen. Omdat wij ons toeleggen op het leveren van maatwerk komen we in het geval van externe projecten graag langs voor een vrijblijvend gesprek om wensen en mogelijkheden op elkaar af te stemmen.

 

Werkwijze

De werkwijze op de locaties van Lifemaster is altijd oplossingsgericht. Dit is een doelgerichte aanpak om snel verandering tot stand te brengen op een prettige manier. Deze werkwijze is ontstaan in de psychotherapie en wordt nu toegepast op tal van terreinen. We maken gebruik van beeldmateriaal en creatieve werkvormen om  meer ‘out of the box’ te kunnen denken.

Uitgangspunten van oplossingsgericht werken

  • If it ain’t broke, don’t fix it
  • Find out what works and do more of it
  • Stop doing what doesn’t work and do something different