lifemaster en wijkteams

Filosofie

De Circle of Courage (Bendtro & Brokenleg) is een begeleidingsmodel dat in de VS en Canada wordt gebruikt om moed, passie en bezieling te ontwikkelen. Het model is gebaseerd op Amerikaans-indiaanse filosofie├źn rondom ontwikkelings- en leerprocessen, en heeft daarnaast overeenkomsten met diverse psychologische benaderingen (bijv. Adler en Maslov).

De Circle of Courage kan zowel curatief als preventief worden gebruikt. Alle vier de delen van de cirkel moeten volledig en intact zijn om een zelfverzekerde, sociale en ontwikkelingsgerichte attitude te waarborgen. Als er geen balans is tussen de sterkte van de vier delen dan kan dat resulteren in sociaal-emotionele en gedragsmatige belemmeringen.

Belonging

De Spirit of Belonging komt voort uit de behoefte om erbij te horen en relaties aan te gaan. Het gevoel ergens bij te horen (gezin, groep, team, organisatie) zorgt voor je sociale basis. Die basis is nodig voor de ontwikkeling van je zelfvertrouwen en zelfbeeld.

Mastery

De Spirit of Mastery komt voort uit de behoefte jezelf te ontwikkelen en overwinnen. Door het ontwikkelen van je competenties en vaardigheden (mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel) maak je verbinding met anderen. Hierdoor ontstaan inspiratie, motivatie en eigenwaarde.

Independance

De Spirit of Independance komt voort uit de behoefte aan autonomie. Dez